Turistično informativna pisarna Sveti Tomaž

PREMIERA DOKUMENTARNEGA FILMA TIHI VEČERI

Datum: 13. december, 2019

Ob: 20.00

Lokacija: Telovadnica Osnovne šole Sveti Tomaž

Prireditve

Z velikim veseljem napovedujemo prvo premiero dokumentarno-igranega filma, ki nosi naslov Tihi večeri. Premiera bo v petek, 13. decembra 2019, ob 20. uri v telovadnici OŠ Sveti Tomaž.

Vstop je za vse obiskovalce brezplačen, vendar si mora vsak obiskovalec zaradi omejenega prostora priskrbeti vstopnico za vstop na premiero.
Vstopnic je na voljo omejeno število in jih lahko prevzamete izključno na občini Sveti Tomaž v času uradnih ur.

Film je je nastal pod okriljem ekipe Studia Siposh na čelu s pisateljevim prapranečakom Davidom Sipošem in scenaristoma Matjažem Fegušem in Rokom Andresom.
Nastanek filma so omogočili:
• Občina Sveti Tomaž,
• Občina Ormož,
• Mestna občina Slovenj Gradec,
• druge organizacije: Slovenska škofovska konferenca, Trstenjakova ustanova, Sodalitas – katoliški prosvete, Občina Gorišnica, Mohorjeva družba Celje.

Dostop do spletne strani igranega dela filma: https://www.onkraj.si/
Kratka vsebina igranega dela filma:
Manca in Tine želita premagati revščino, v kateri živita pri krušnih starših, ter poiskati svojega očeta. Velika želja po boljšem življenju ju pelje na pot nepredvidljive dogodivščine, kar pa predrami vsakdanje življenje na vasi in med vaščane vnese nemir.
Onkraj poljan je adaptacija zbirke literarnih del Franca Ksaverja Meška, pisatelja in pesnika prve polovice 20. stoletja.

Deli na družabnih omrežjih